Bami kruiden zijn kruiden die voor het populaire gerecht bami of tarwenoedels gebruikt worden. Bami is van oorsprong een Chinees ingrediënt, soms ook wel als Bahmi of Bamie geschreven waarvoor bami kruiden worden gebruikt. Ba staat voor bak vlees en Mie voor de bepaalde noodles die worden gemaakt van tarwe. Bami is Nederland binnen gekomen door de Chinese, Indonesische en Maleisische invloeden en heeft in de loop der jaren zichzelf ontwikkelt tot het gerecht wat het nu is.

Bami Goreng, de term die in Nederland vaak gebruikt wordt, komt uit de Maleisische en Indonesische taal waar “goreng” gebakken betekent.

Bami Goreng Suriname

Bami goreng is uiteindelijk ook over gegaan naar Suriname. Ook in Suriname worden eigen culturen gebruikt om Bami Goreng tot een eigen gerecht te maken. Hier worden speciale bami kruiden voor gebruikt. De Bami goreng uit Suriname is donkerder van kleur en heeft een eigen smaak. Bami Goreng wordt gegeten met geroosterde kip en bijgerechten zoals gebakken banaan, Surinaamse zuurgoed, ei-sliertjes en de pittige madame-jeanette.

Opkomst Bami kruiden

Waar wij als Nederlanders al jarenlang gebruik maken van de verschillende Chinese en Indonesische bedrijven om onze Bami en Nasi op te halen zien we dat het zelf maken steeds populairder wordt.

Wij worden steeds creatiever in de Nederlandse keuken waar veel invloeden van buitenaf gebruikt worden. Nederland bestaat uit heel veel verschillende culturen waardoor iedereen zijn eigen manier van Bami maken kan ontwikkelen en bedenken. Hiervoor zijn goede bami kruiden ontzettend belangrijk. Uiteindelijk maken deze het verschil tussen goede en slechte bami gerechten.

Bami kruiden zijn ontzettend belangrijk geworden voor gerechten in Nederland. Bij elk Bami gerecht worden Bami kruiden gebruikt die van goede kwaliteit moeten zijn.

Nederlandse kruiden

De Nederlandse Bami kruiden zijn gemakkelijk en snel te verkrijgen. Kijk altijd goed naar de reviews van het bedrijf.