Als je ziek wordt is dit natuurlijk heel vervelend, maar het is nog vervelender als je hier lang in blijft hangen. Sterker nog, soms is het zo erg dat je niet meer aan het werk kan, althans niet meer binnen je huidige functie. Het wil namelijk niet betekenen als je niet kan werken in je huidige functie, dat je helemaal niet meer aan de slag kunt gaan. Er zijn vandaag de dag namelijk hulpmiddelen om toch weer aan het werk te kunnen, maar wel in een totaal ander beroep. Dit heet outplacement en is erg populair onder mensen die niet meer terug kunnen keren in het beroep dat ze voor de ziekte uitoefenden. Benieuwd hoe outplacement jou kan helpen? Je leest het in dit blogartikel.

Maak de juiste keuzes!

Bij outplacement ga je dus in een totaal andere sector aan de slag. Om een voorbeeld te geven: je kunt als marketeer overstappen naar een baan al buschauffeur. Misschien maakt dit voorbeeld je niet direct heel enthousiast, maar het is wel een van de mogelijkheden. Er wordt uiteraard vooraf wel gekeken wat bij je past zodat je wel iets gaat doen wat je leuk vind, anders is de kans dat je vervalt in een oude ziekte natuurlijk groot. Het is daarom goed dat het proces goed verloopt zodat je de juiste keuze maakt.

Probeer het, je hebt niets te verliezen

Lijkt outplacement je iets? Bespreek het in eerste instantie eens met je huidige werkgever! Daarna kun je samen onder begeleiding van een specialist de mogelijkheden onderzoeken die er zijn, wist je dat ruim 80% van de trajecten succesvol is? En dat mensen weer gelukkig aan het werk kunnen? Onderzoek daarom eens de opties die er voor jouw situatie zijn!