Monitorstandaarden ziet u vaak terugkomen binnen bedrijven. Wat is dit en waar is het goed voor?

Wat zijn monitorstandaarden?

Monitorstandaarden worden gebruikt om de hoogte van de monitor te verstellen. Uw personeel kan veel profijt ervaren d.m.v. een monitorstandaard. Ieder mens is anders en vind het daardoor prettig om het scherm op een andere hoogte te hebben hangen.

Voordelen monitorstandaarden:

1. Ergonomische positie monitorstandaard
Ieder persoon heeft zo zijn eigen gewenste positie van het beeldscherm. Door middel van een monitorstandaard kan een beeldscherm op een ergonomische hoogte geplaatst worden.
2. Letsel vermindering
Als u of uw personeel werkt met een te hoog of te laag beeldscherm dan zal men op een onnatuurlijke positie naar het beeldscherm kijken. Het is belangrijk dat u of uw personeel rechtop zit, de nek in een natuurlijke, ontspannen en neutrale positie zit.
3. Minder ziekte onder personeel
Indien personeel last krijgt van hun bijvoorbeeld hun nek door een te laag beeldscherm vergroot dit de kans op ziekte en verlof. U, als werkgever, wilt dit uiteraard voorkomen zodat de werklast niet bij het overig personeel wordt vergroot.

Welke belangrijk criteriums kunt u hanteren voor goede monitorstandaarden:

1. Sterk design: Het is ontzettend belangrijk dat een monitorstandaard de monitor ook kan houden. Denk hier dus vooral niet te licht over. U kunt altijd controleren wat het gewicht van uw monitor is als u een kwaliteitsproduct heeft.
2. Verstelbaarheid: Een monitorstandaard moet uiteraard goed verstelbaar zijn zodat uw personeel hier optimaal gebruik van kan maken. Er bestaan verschillende soorten verstelbaarheid. U kunt het scherm op elke positie vastzetten of op slechts een aantal punten. Is de monitorstandaard voor zowel grote als kleine mensen te verstellen? Daarnaast heeft u waarschijnlijk de mogelijkheid om het scherm te kantelen.
3. Duurzaamheid: Metaal is een duurzaam product en kan daarnaast goed tegen een stootje en is niet snel kapot te krijgen.

Top-of-the-range monitorstandaarden kunt u vaak via internet verkrijgen. Hiermee voldoet u aan alle bovenstaande punten en weet u zeker dat uw personeel zeer tevreden zal zijn!