Ben jij werkzaam in de bouw- of installatiebranche, de recreatiebranche? Er zijn veel branches waarin goede, heldere communicatie van groot belang is. Het is voor een organisatie essentieel dat de veiligheid van bezoekers en medewerkers te allen tijde gewaarborgd zijn. Toch kan het voorkomen dat je in een nare situatie je collega’s niet kunt bereiken. Zorg dat je geen vervelende gevolgen hebt vanwege slechte communicatie en wees alert! Door portofoons te gebruiken als communicatiemiddel kan je direct terecht bij je collega’s.

De portofoon in plaats van de smartphone

Je smartphone gaat de hele dag af, het scherm licht iedere 10 minuten op en je krijgt continu meldingen binnen. Gezien het niet uitzonderlijk is wanneer je een bericht binnen krijgt op je smartphone zal je er ook niet meer van op kijken. Indien je geconcentreerd bezig bent, zal je het oplichten van je scherm dus vaker negeren. Indien je volledige rust wilt kan je er ook voor kiezen om je telefoon even uit te zetten op of de vliegtuigstand te zetten. Wanneer je aan het werk bent en je collega jou probeert te bereiken, zal dit niet gemakkelijk gaan. Zorg dat je altijd bereikbaar bent en direct beschikbaar bent om te communiceren met je collega door gebruik te maken van portofoons. Je hoeft dan niet meer op je scherm te kijken of je telefoon daadwerkelijk op te nemen, omdat het geluid van de audio direct hoorbaar is en de boodschap van je collega gelijk te horen. Zo kan er zo efficiënt en zo snel mogelijk gecommuniceerd worden en kan er bijvoorbeeld direct worden ingespeeld op een onverwachte situatie!

Altijd bereikbaar met portofoons

Voorkom nare gevolgen en communiceer in het geval van calamiteiten altijd door gebruik te maken van portofoons. Zo weet je zeker dat je je collega kunt bereiken en je collega jou!