De voordelen van Six Sigma

Lean Six Sigma is een methodiek die wereldwijd aantoonbaar en duurzaam verbeteringen doorvoert binnen het bedrijfsresultaat. De projecten van Lean Six Sigma zorgen voor een duurzame verbetering binnen het bedrijfsresultaat voor groot en klein. Lean Six Sigma biedt een framework waarmee een organisatie op een gestructureerde wijze continu kan verbeteren. Met de implementatie van Lean Six Sigma geeft u als organisatie een doelgerichte aanpak om de strategie om te zetten naar concrete resultaten en succesvoller te zijn dan uw concurrenten. De focus van Six Sigma ligt op wat de klant écht belangrijk vindt en nodig acht. Hierdoor zult u als organisatie genieten van de vele voordelen die het met zich meebrengt.

Voordelen Six Sigma
Verhogen van efficiëntie
Verhogen kwaliteit
Verhogen klanttevredenheid
Doorbraken voor “onoplosbare” problemen
Korte terugverdientijd en hoge ROI Praktisch
Krachtig stappenplan met concrete instrumenten
Investering in uw eigen mensen en daar bijhorende kennis en kunde

Succesvolle implementatieprogramma’s behalen ROI’s van 40 tot zelfs 80.

Fases William Edward Deming

Voortbordurend op de kwaliteitscirkel van William Edwards Deming, is Six Sigma gestructureerd in 5 fases:
1. Define
2. Measure
3. Analyse
4. Improve
5. Control.

Door het doorlopen van deze 5 fases worden de bedrijfsprocessen aantoonbaar geoptimaliseerd.

Six Sigma opleiding

Six Sigma is een organisatie structuur met verschillende rollen. De belangrijkste rollen zijn op bestuurlijk en projectmanagement niveau. Deze bestaan uit yellow belts, green belts en black belts. Implementatie is mogelijk in alle branches waarbij de focus ligt op kennisoverdracht door middel van trainingen, workshops en coaching. Het doel is om bedrijven uiteindelijk te laten excelleren om het bedrijfsresultaat te verbeteren. Elke Belt heeft zo zijn eigen prijsklasse en tijdbestek.

Interesse in Six Sigma?

Hopelijk heeft u nu antwoord gekregen op de vraag wat is Six Sigma? Er zijn meerdere opties om te starten met de Six Sigma methodiek waar ieder bedrijf profijt van kan hebben. Dit is namelijk een wereldwijde bewezen methodiek.

Reacties zijn gesloten.